Szilveszteri poharas

 Játék gyerekeknek, felnőtteknek.    


Kis létszámra terveztem ezt a játékot, külön gyerekeknek és külön felnőtteknek. Én műanyag poharakat festettem be, de bármilyen pohár jó. Arra is gondoltam, hogy nehogy egymás poharából igyanak, nem kell átfesteni 3x3 poharat, elég, ha csak valahogy megjelöli a sajátját. Így senki sem iszik  a másikéból. Egy dolog azonban nagyon fontos: a nagypohárba beleférjen a közepes, a közepesbe pedig a kicsi. Az idősebbek talán még emlékeznek a matrjoska babára, amikor egymásba kellett tenni a babákat. Hát valahogy úgy! 

Szóval kell kétszer három kicsi, kétszer három közepes és kétszer három nagy pohár, két különböző színben. Kell egy 28x28 cm-es kartonpapír, amire 3x3 db, 9x9cm-es négyzetet rajzolunk vastag filctollal. Persze, igazából a pohár nagysága határozza meg a méretet. A lényeg, hogy a legnagyobb pohár kényelmesen elférjen.

Játékszabály: Kettő játékos kell. Felváltva raknak egy-egy mezőbe, egy-egy poharat, vagy kis pohárra nagyobbat, és arra még nagyobbat. Arra kell vigyázni, hogy a másiknak ne kerüljön egymásmellé 3 pohara. Az győz, aki először ki tud tenni átlósan, vagy függőlegesen, vagy vízszintesen 3 egyszínű poharat. Vigyázat! A kicsire a másik játékos még rárakhat egy közepest, vagy arra egy nagyot. 


És most jön a gubanc!!! A poharat tehetjük üresen, fejjel lefelé, de tehetjük a talpára is és rakhatunk bele szörpöt, vagy bort, vagy pálinkát. Ahhoz azonban hogy lerakható legyen a táblára, ki kell inni a benne levőt.

A játék gyors és pergő, a játékosok cserélhetők. Javaslom, hogy mindenki vizet rakjon bele (legalább az elején), mert különben nem bírják ki éjfélig!

Gyermeknek szigorúan szörp vagy tej, vagy semmi, de lehet szaloncukor is!!!.

 

 

Megjegyzések