Gyermek maszkok decemberre

 Édes – savanyú! 


Tudunk közösen ünnepelni? Közelednek a decemberi ünnepek. Ha akarnám, se tudnám elfelejteni, mert a boltok már tele vannak mikulásos és karácsonyos díszekkel és édességekkel. Csak tartok tőle, hogy az idei ünneplés nem lesz felhőtlen. Már a húsvét is nagycsalád nélküli volt, a születésnapok is – hogy finoman fogalmazzak – rendhagyó, és most … jön, vagy nem jön a Mikulás, lesz vagy nem lesz közös gyertyagyújtás … Ki tudja? A Mikulások és az Angyalkák azonban, akármi van, serényen készülődnek.  

Első körben elkészültek a decemberre szánt gyermek maszkok. Már az iskola kezdésre készítettem egy párat, azóta sokkal nagyobb gyakorlattal, sőt, varrógép használattal dolgozom.

Először is vettem két fajta anyagot. Az egyik eleve karácsony mintás, mert csillagok és színes fenyőfák vannak rajta, a másik pedig tele van télapóval. Ez utóbbi elég foszlós és durva kemény anyag, ezért ennek csak a kivágott mikulásait használtam fel.

Két méretben csináltam, hisz 3- 13 éves gyermekben kell gondolkodnom. Az egyiknél 25 cm, a másiknál 28 cm átmérőjű anyagot vágtam ki. Félbe, majd negyedbe hajtottam. A sarkából levágtam egy 2,5 x 2,5 cm oldalú háromszöget, és az egyik oldalából egy kis darabot. Ráraktam egy tányért (a filmen látható), körberajzoltam és levágtam. A bevágással szembeni körívnél összevarrtam. Varrás után úgy hajtottam át, hogy középen legyen a varrás, majd a nyitott részeket összevarrtam. Kifordítottam, a két végét úgy hajtottam és varrtam be, hogy egy gumit belelehessen fűzni. 


 

Megjegyzések