Fenyőfák

 Egy kis művészkedés


Ne csak mindig matematika és magyar legyen, kell egy kis lazítás is. A most bemutatásra kerülő technika olyan, hogy mindenkinek csak sikerélményt nyújthat. Igaz elég nagy maszattal jár, de nálunk anya ezért sosem mérges ránk. 

Mi kell hozzá? Különböző színű zöld, kevés kék, sárga esetleg kis barna festék. Buborékos fólia (ilyenbe szokták a csomagokat küldeni, vagy törékeny dolgokat csomagolni), ecset, olló és persze egy rajzlap.  


Hogy kell készíteni? A buborékos fóliából kisebb, nagyobb háromszögeket vágunk ki. Ezeket kenjük be tetszés szerint különböző zöldekkel, azaz rákenjük a fólia búbos felére a festéket. A festékes fóliát erősen rányomjuk a lapra, esetleg kicsit mozgatjuk is rajta, hogy ne szabályos pöttyökből álljon a kép. Kis fólia maradékot ujjunk közé szorítva, összegyűrve, sárgába mártjuk, ezzel lehet napot készíteni, vagy hasonlóan a földet, az előteret, csak akkor kis barnát, zöldet használva.

Legközelebb ugyanezt csináljuk, csak színes pöttyöket viszünk a fóliára, azt nyomjuk a zöld fenyőre, így karácsonyfa lesz belőle.

Megjegyzések