Szájmaszk gyerekeknek

 Egyrétegű, mosható maszk. 


Gyorsan készíthető! Négyunokás hétvégét terveztünk, ezért gyártottam hamarjában pár gyerek-maszkot. Na, nem azért, hogy abban kell nálunk lenni, csak mert mostanság ez a „divat”. Az interneten lehet látni gyerekeknek való maszkokat, de ez inkább a méretükben és a mintájukban mutatkozik meg. Vagyis, kedves, hangulatos gyerek-mintás anyagokból készült. Én kicsit változtattam ezen. Először is más az anyaga (filc), másodsorban én varrtam vagy hímeztem rá valamit. Többnyire olyasmit, mint egy állatka „arca”. Persze van egy kivétel, ami kívánságra, a 13 éves fiú unokámnak készült.

Készítése rendkívül egyszerű. 

A képen látható módon, kivágtam papírból a mintát, majd azt többször körberajzoltam az anyagon, és kivágtam azokat. Egy maszkhoz 2 db kell, egyet-egyet a hosszabbik oldalánál összevarrtam. Egy varrás kell közép és egy-egy a végén, vagyis három varrással kész. 


Mivel filc anyag, nem foszlik, nem kell szegni és tartása is van. Végül a két behajtott szélbe, csat segítségével kalapgumit fűztem. Ugyan csak egyrétegű, és a sok mosást sem fogja bírni, de legalább hangulatos, és annyit biztos ér, mint azok a kék orvosi papírmaszkok.



 

 

Megjegyzések