Absztrakt képek


Kavics-kép 

Folytatva a „Földön van, de nem szemét” gondolataimat, újabb ötlettel állok elő. Ehhez a költségmentes kavicson és doboztetőn kívül, kell rajzlap és némi festék. Mi, szokás szerint, akrilfestéket használtunk. 
                               

1. Hogy hogyan készül a kavics-kép? Fogunk egy dobozt, vagy doboztetőt és belerakunk egy rajzlapot. Gyűjtünk olyan kavicsokat, amelyek viszonylag könnyen gurulnak. A kavicsokat berakjuk a dobozba, majd különböző színű festéket rakunk ide-oda. A dobozt megrázva, a kavicsok össze-vissza csúszkálnak, miközben keverik a színeket, ezáltal szép és látványos képet alkotnak. 

2. Érdemes a színes, festett kavicsokat megőrizni, mert ezt újabb dekorációhoz használhatjuk. Önmagában is használhat egy üvegpohárban, vagy üvegtálon, vagy virágcserép földjére téve. Mi befőttesüvegbe raktuk, és kis földlabdával (melyet nejlon zacskóba raktunk) sziklanövényt. Körülötte kipótoltuk még kavicsokkal, hogy zacskó és föld ne látszódjon.

3. Absztrakt képet másképp is készíthet egy gyermek. Ez egy kicsit maszatolós, tehát csak udvaron javaslom. A képkészítés lényege, hogy egy nagy, pl. csomagolópapírt függőlegesen rögzítünk. A festéket felvihetjük egyszerű fröcsköléssel, szivacsdarabbal, vízi pisztollyal, vagy hengerrel. 

Na, nem úthengerre vagy festőhengerre gondolok, csak sima WC papírhengerre. Erre vagy mintát vágunk, vagy vastagabb papírkartonból mintát ragasztunk rá.



Végül, címet adunk az alkotásunknak. Nem írom le a javaslatokat.

Megjegyzések