Csak lufi legyen!


Lufis játékok bent. 

Arra az esetre is ki kell találni valamit, ha az eső bezavar minket. Mint pl. most. Nem gond, ha van a tarsolyunkban egy két lufi és egy két műanyagpohár, esetleg papírtányér és spatula.
Lufival játszani mindig nyerő. Ha semmi más nincs, csak lufi, már akkor is. Felfújjuk és dobáljuk, vagy felfújjuk, de nem kötjük be, csak eleresztjük, az meg össze-vissza röpköd, vagy felfújjuk és a száját széthúzva kieresztjük belőle a levegőt, ami nagyon furcsa, különböző mulatságos hangokat tud adni, és még sorolhatnám. A vizes játék is jó vele, de azt a szobában nem nagyon ajánlanám.
Viszont, mutatok három teljesen ártatlan, szórakoztató játékot.
1.Lufi a pohárban
Ahány gyerek van, annyi műanyagpohár és annyi lufi kell. A lufit először egyszer kétszer fujassuk fel a gyerekkel, hogy kicsit táguljon és a versenyen ne keljen vele annyit szenvedni. Aztán mindenki kap egy poharat és egy lufit, majd „Vigyázz, kész, rajt!” szóra elkezdik úgy fújni a léggömböt, hogy az belelóg a pohárba. Ha a fújástól kellő nagyságú, akkor megfeszül a pohárban, és lehet vele szaladni. A cél az, hogy egy kijelölt kört úgy fussanak, hogy ne essen le a pohár. Az győz, akinek ez előbb sikerül.

2.Lufi tenisz
Ehhez egy kicsit több eszköz kell. Gyerekenként egy-egy papírtányér és egy-egy spatula. A spatulát (gyógyszertárban lehet kapni) ráragasszuk a papírtányérra. Én még egy kis vékony dróttal meg is erősítettem. Aztán már csak ütögetni kell. 

3.Fedős lufi
Két hagyományos, zománcozott fedő és egy lufi kell hozzá. A feladat az, hogy a gyerekek nem nyúlhatnak a lufihoz kézzel csak fedővel. Fedővel kell ütögetni és fedővel kell elkapni. A hagyományos fedők könnyen foghatók. A lufit viszont ne fújjuk túl keményre, mert akkor rövid életű lesz, könnyen kidurran, … de hát annak is megvan a maga bája!?! 


Megjegyzések