Húsvétra hangolódva


A legszebb tavaszi ünnep

Igen, a Húsvét az egyik legszebb, legsokatmondóbb (egyházi, népi, hagyományos) tavaszi ünnep. Most, a járvány miatt, kicsit elszigetelődtünk egymástól, még a nagycsalád sem tud összejönni, de nem akarom, hogy ez teljesen kiölje belőlem az ünnepi hangulatot. Erőnek erejével gondolok az elmúlt évek legszebb pillanataira. Arra, ahogy készültem, ajándékokat gyártotta, tojásokat festettem, nyuszikat barkácsoltam, szalvétákat hajtogattam, összeállítottam az ünnepi menüt … és még sorolhatnám. Minden nehézség és fáradság ellenére, ez egy csodálatos időszak. Mindennek a legfőbb része, az esemény megkoronázása, amikor az unokák össze-vissza rohangálnak az udvaron és keresik, amit a léha, feledékeny nyuszikák esetleg elvesztettek.

Szóval, most csak az emlékeim között válogatok, és a régi képek nézegetésével vigasztalódok. Remélem, többet ilyen nem lesz.
A képen látható valamennyi nyuszi, tojás és egyéb, készítésével együtt, és ennél még több is, megtalálható a www.modernnagyi.hu oldalon a húsvét szó alatt. 




Megjegyzések