Egy kis bolondság 2.


Házi szellem.  

Ha a múltkori játékot lazításnak neveztük, akkor a mai kifejezetten bolondozás. Hogy miért bolondozunk? Csak a mosolyért, a kacajért, a jókedvre derítésért. Annyira, de annyira szellemesek voltunk, hogy nem találok szavakat.
Kinek van otthon házi szelleme? Ráadásul olyan, aki azt teszi, amit mi akarsz? Hát nekünk. De lehet neked is, ha van egy golyód, egy fehér fejkendőd és pár szívószálad.
Fogjuk a golyót, alulról egy botra erősítjük, felülre ráragasztjuk a kendőt. Filctollal megrajzoljuk a szemét, a száját, az orrát és kész.
A kezek elkészítése kicsit bonyolultabbak. Röviden leírom, de iderakom a videó hivatkozását, ahonnan én is az ötletet vettem:  https://hu.pinterest.com/pin/809662839246134005/

Körberajzoljuk a kezünket és kivágjuk. Kb. másfél centis darabokra vágunk egy pár szívószálat. Ráragasztjuk az ujjakra a képen látható módon. Öt hosszabb darabot a tenyérbe ragasztunk, ferdén. Vágunk 5 db 30-35 cm-es gombvarró cérnát, melyet átfűzünk a szívószál darabkákon. Felül hozzákötjük külön - külön a szívószálhoz, alul pedig összefogjuk egy csomóra. Ezek után a csomóra fogott fonalakat, ha huzigáljuk, az ujjak összerándulnak, mintha fognának valamit.

A fehér kendőn vágunk jobb és baloldalon egy-egy 3-4 cm rést, ebbe rakjuk a kezeket, amit a kendő alatt megfogunk. Az egyik kezünkkel a kendő alatt a bothoz fogjuk a két kezet, a másik kezünkkel húzogatjuk a fonalakat. Némi kísérteties hanggal, hihetetlenül félelmetesek leszünk. 


Megjegyzések