Jelmezbál 2020


Fortine head
azaz egy furcsa tök figura készítése lett az egyik feladatom az idei farsangra. Ez egy online játék egyik szereplője, épp úgy, mint a Mikulásra készült „fortine banana”                                        (http://www.modernnagyi.hu/2019/11/mikulas.html?spref=fb&fbclid=IwAR2mavVcunH3qO_vz55vvVEKui-ATqBWoioyE3wTUoXyiRZt6FoLum8Q3M8 ). 

Az eredeti tök képet nézve, először lehetetlennek tűnt a feladat, később igazi kihívásnak találtam. Szerencsére most is volt segítségem ötletre és kivitelezésre is. Az igazi eredmény persze majd a jelmezes felvonulás után derül ki, arról is beszámolok. Most csak azért rakom fel előbb, hogy ha valaki kedvet kapna az elkészítéshez, legyen elég ideje. Mert ehhez bizony idő kell.
Először is a fej

A régi jól bevált módszeremhez fordultam. Papírmasé. Papírmaséból szinte mindent ellehet készíteni. Olcsó, formázható, festhető. Viszont elég hosszú ideig tart, nem azért mert annyira bonyolult, hanem azért, mert rétegenként száradnia kell. Száradás után harisnyából „hurkákat” készítettem, amit ráragasztottam. Ezeket újból beborítottam egy réteg papírmaséval. Ennek is száradni kellett, mint ahogy az ezt követő festésnek is.

Türkizkék papírból szemeket és szájat vágtunk ki, és ragasztottuk a fejre.

Papírvatexből zöld és barna leveleket vágtunk ki, ezek kerültek a nyak és a derék köré.

Mindehhez az alap ruha, egy női motoros szerkó.
Hát fázni biztosan nem fog szegény!

Megjegyzések