Karácsonyi dekoráció


Asztali dísz

A karácsonyi szimbólumoknak fontos jelentősége van. A gyertyák, az üvegdíszek, a fenyő, a kis angyalkák és egyéb karácsonyi figurák megtöltik a teret jó érzéssel, békével, és varázslatos pillanatokkal. A karácsonyi díszítést fokozhatjuk illatokkal is, hogy teljes mértékig átjárjon minket ez a meghitt hangulat. A fenyő, a fahéj, a szegfűszeg a narancs és a méz illatával nem csak az orrunknak kedvezünk, hanem az egészségünkkel is jót teszünk.
És végül a színek! Azok épp úgy hatnak ránk, kedvez hangulatunknak, befolyásolja életünket, varázslatossá teheti ünnepünket, mit a tárgyak vagy illatok.
Egy kínai mondás szerint: „Az öt szín megvakít”. Ez annyit jelent, hogy túl sok szín, hang és tevékenység, zsibbasztóan hathat. A túl sok szín lefárasztja az embereket.
Ám vannak színek, amik hagyományosan jellemzik a téli ünnepeket, és nem hanyagolhatjuk őket. Ilyen a fehér, az arany, az ezüst, a zöld és a piros. Ez persze nem az jeleni, hogy más színek nem lehetnek.
A fehér kifejezi a tisztaságot, az ártatlanságot, naivitást, és a téli havas tájra emlékeztet.  Mondják, hogy az arany és ezüst erősíti az intuíciót, ráadásul csillogó-villogó fényével ünnepélyessé teszi a környezetét.
A piros az élet, a boldogság színe. Egyesek hisznek abban, hogy távol tartja a gonosz erőket. 
Nagyon jó a sok zöld szín használata, mivel a sok-sok piros szín felpörget, és még stresszesebbé tehet bennünket a karácsonyi készületek során. A zöld szín nyugtatólak hat, és segít abban, hogy kiegyensúlyozottabbak legyünk.
            A boltok, áruházak elképesztő mennyiségű dekorációs árut kínálnak kisebb, vagy néha borsos áron. Pedig otthon is sok minden elkészíthető, főleg ahol gyerekek, unokák vannak, hisz legalább a hétvégekre, vagy a téli szünetre meg van a program.
Most egy egyszerű téli asztali díszt mutatok be. Semmibe nem került. A tobozokat egy őszi séta alkalmával gyűjtöttük. A díszítő borostyán és fenyőágacskák pedig a kertből valók.
 

  • Először letusoltuk a tobozokat és pár napig hagytuk száradni.
  • Befestettük.
  • Fonallal összekötöttük.
  • Betettük egy üvegtálba.
  • Köréje borostyánt és fenyőt tettünk.



Megjegyzések