Ügyeskedjenek a kiskezek!



Tan-párna 

        Gondolom a címet most meg kell magyarázni. A „Tan” a tanulást jelenti, a párna szó egyértelmű. És hogy mit lehet egy párnán tanulni? A most bemutatásra kerülő speciális párnán a kötözést, a cipzározást, a kapcsolást, a fűzést, a csatolást, patentozást és mindazt, amit egy-egy ruhadarabon találhat a gyermek.
Egy babaruhán lenne ez igazán jó bemutatni, de azt nem tudtam csinálni. Egy kész párnára viszont nagyon jól rá lehet varrogatni a más (már nem használt) ruhákból kivágott záró alkalmatosságokat. Pl cipzárt az őt körülvevő kb. 6-8 cm széles anyaggal együtt vágtam ki, majd varrtam fel. De ugyan ezt csináltam a gombolás bemutatásánál is. Így nem kellett gombot felvarrnom és főleg gomblyukakat készítenem. A patentokat, kapcsokat és szalagokat egy-egy lebegő sarokra, a tépőzárat egy gomb-sor oldalához varrtam.
A fűzés és különösen utána a masni kötés minden gyermeknek gondot okoz. Ezen a párnán azt is lehet gyakorolni, mint ahogy különböző csatok ki és bekapcsolását vagy patent használatát.
Gondolom, szabály ehhez nem kell, csupán egy kis kreativitás, és lehetőségeknek se szeri se száma.
Használata egyszerű. A gyermek próbálgathatja egyedül, de nem árt néha egy kis felnőtt segítség.
Hozzávalók: Használt ruhák minden csatja, cipzárja, kötözője, gombja stb, tépőzárból új kell, olló, tű, cérna, és valami, amire rávarrjuk.

Készítése: A fentiekben többé-kevésbé leírtam. Mindenkinek a saját eszközeihez alkalmazkodva kell a problémát megoldania.
Ha valakinek sikerük ilyen babaruhát varrni, az feltétlen küldje el a fényképét (és már előre gratulálok neki).



Megjegyzések