Társasjáték, nem mindennapi módon



Játék és kreativitás 

           A mai gyerekek többségénél a hagyományos társasjáték épp úgy jelen van, mit a számítógépes játék, illetve mint a többjátékosra írt alkalmazások. Legalábbis az én nagyobb unokáimnál. A számítógépen megismert hősöket, játékosokat konvertálták papírlapra, a térbeli játékot tették át síkba. Hál’ istennek nagy kreativitással vannak megáldva, úgy hogy most már nem az én ötletem is irányításom alapján születik egy játék. Megcserélődtek a szerepek. Ők hozzák az ötleteket, ők irányítanak, én pedig csak segítek. Így volt ez most is, amikor a két társasjátékot elkészítettünk.

Lilla játéka Slime Rancher alapján készült. A bábok úgy készültek, hogy letöltötte az internetről a figurák képeit, kivágta és kartonpapírra ragasztotta. Megrajzolta a mezőt, telis-teli akadályokkal. Valóságos stratégiai játékot talált ki, ahol védő és támadó játékosok vannak.

Hunyó játéka a Fortnite ötlete alapján született. A bábok ugyanúgy készültek, mint Lillánál, de a játékmező sokkal részletesebb, kimunkáltabb. Nem csoda, hisz négy évvel idősebb. Itt nem csak támadni és védekezni kell, hanem fegyvereket is lehet szerezni.

Mindkét játék egy nagy pizzás dobozban kapott otthont.

Megjegyzések

  1. Fantasztikus! Szerintem tőled örökölték a kreativitást. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, ez hízelgő rám nézve, de inkább a szüleiktől örökölték ... gondolom.

      Törlés

Megjegyzés küldése