Kavics-mese



Meseszövés kaviccsal. 

              A mesehallgatás, mesealkotás nagyon fontos a kisgyermekek személyiségének fejődésében. A kavics-mese ötlet nem új. Láttam hasonlót a neten, sőt lehet olyan játékot kapni a boltban, ami ugyanígy működik, csak a kavicsok helyett dobókockákon vannak a képek. Ott a játékszabály az, hogy el kell dobni egyszerre az öt kocát, és ami felül van, abból kell mesét szőni. A mi játékunkban pedig bele nyúl valaki zsákba, ki vesz x számú kavicsot és a képeiről történetet alkot. Nyilván mindenki a maga lovát dicséri, ezt teszem én is. Azért javaslom inkább a kavicsos módszert, mert annak a gyűjtése, majd a készítése, már önmagában egy tanulási folyamat és nagyszerű időtöltés. Ami még mellette szól az az, hogy nagyon sok korosztály művelheti. A kavicsok alapozását (fehérre festését) már a 2,5 éves unokám is tudta csinálni. A képek rajzolását és dekupázsolását 4 év felett biztonsággal ajánlhatom bárkinek. Nem nehéz készíteni és nagyon látványos.

Hozzávalók: rengeteg kavics, fehér akril festék, dekupázs ragasztó, kis képek, olló, ragasztó, filctoll, ecset.

Készítése: lapos kavicsokat gyűjtünk, egyik oldalát befestjük fehére, kis képeket vágunk ki, rádekupázsoljuk, vagy filctollal rajzolunk rá.
Száradás után használhatjuk. Nem árt, egy jó erős kis zsákot szerezni neki, mert a kavicsok elég nehezek (főleg ha sok van). A mese-képek folyamatosan, igény szerint bővíthetők.

Megjegyzések