Nagyi csodakofferje


Rossz bőröndök új élete 

      A Csodakofferrel új játékot indítottam. Kallódó, rossz (de legalábbis rég nem használt) bőröndöket szedtem össze és új funkciót adtam nekik. Nagy divat most a „Szabadulós” játék. Ehhez hasonlót találtam ki, és a hozzávalókat egy kofferbe raktam bele. Ha megyek a gyerekekhez, csak megfogom, a helyszínen kinyitom, és már is mehet a móka.
Elsőként az Évszaktündér keresgélős játékot mutatom be, de készítettem Harry Potterest, Időutazóst és Cirkuszos koffert is.
Az évszakos játékhoz készítettem egy hatalmas, olyan 12 szirmú virágot, melynek a szirmai kivehetők. A 12 szirom, a 12 hónap. Ezeket rejtem el különböző helyekre, melyet aztán a gyerekeknek kell megkeresniük és visszahelyezniük a megfelelő résbe. Mindegyikhez írtam egy versikét, ez vezet a rejtekhelyre.
Pl: Január egy fagyos hónap, bírja is a hideget.
     Keresd hát egy olyan helyen, ahol az étel a leghidegebb!

Tehát a januári szirom, a hűtőszekrényben van. A többi, egy sarokban, vagy könyvespolcon, vagy az ablakban, vagy egy takaró alatt stb.
Az egészet egy mese köti össze, amit szintén én írtam. A mese lényege, hogy a virág a házigazdáé, vagyis az Évszaktündéré, amit Dárk, a Sötétségországának király ellopott, ezért vissza kell szerezni. Ami feltehetőleg sikerülni is fog. Végül Dárkot is meg kell keresni, és a nyakában lévő arany szelencét, illetve a benne levő sárkányfogat meg kell semmisíteni.

A játékhoz tatoznak még barkácsolást javasló feladatok. Pl, ha az egyik lelőhely a váza, akkor előre kivágott papírvázát színezhetnek. Vagy a másik lelőhely az ablak, akkor „ólomüveget” készíthetnek, stb. 
 

Természetesen a bőröndök is új ruhát kaptak, vagyis átfestettem, és egy olyan képpel láttam el őket, amelyek jellemzik a bőrönd tartalmát, illetve a játék lényegét.

Semmit nem vásároltam hozzá! Csupa meglévő ruhát, bőröndöt, tükröt, lim-lomot használtam fel.

Megjegyzések

  1. Ez annyira fantasztikus! Át tudnád küldeni a mesét és a versikéket, meg esetleg néhány fotót, leírást, hogy miket is rejtenek a bőröndök? Az iskolában bizonyára nagy sikere lenne, no meg pár év múlva játszhatnék az unokákkal. Előre is köszönöm! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm az érdeklődést és a kedves szavakat. Bővebben privátban írok.

      Törlés

Megjegyzés küldése