Játék az udvaron


Kvidics helyett Kvid-vicc. 

        Kvidics, kviddics, kviddich de írják quidditc-nek is a híres Harry Potter labdajátékát, melyet átalakítottuk, de úgy, hogy már alig hasonlít az eredetihez, ezért elneveztük Kvid-viccnek.
Az eredeti kviddicspálya füvesített, hosszú és ellipszis alaprajzú, átmérői 180 láb (55 méter) és 500 láb (152 méter). A pálya két végében levő pontszerző zónában három-három, 15 méteres oszlopokon álló gólkarika áll. A pálya közepén egy 60 centiméteres kör található, innen indulnak a csapatkapitányok a játék kezdetén. Az igazi kviddicset négy labdával játssza hét-hét  játékos. Nálunk csak egy karika volt és nem voltak csapatok. Mindenki magának gyűjtötte a pontokat, amit azzal lehetett elérni, ha sikerült a piros labdát átdobni a karikán. A karikát kábelvezeték védőcsövéből hajlítottam.

A kviddics legkisebb – diónyi méretű – és leggyorsabb labdája az ezüstszárnyakkal ellátott aranycikesz. Ez a labda a játékosoktól teljesen függetlenül cikázik a pályán. Ilyenünk is volt. Hát ha nem is cikázott, hisz szárnyai nem voltak, de ha bedobtam, rövid ideid röpült és nehéz volt elkapni. A mi cikeszünk a kínai boltból származik, és tényleg kicsi, a feje pingponglabda nagyságú.

Harry Potterék söprűn repültek. Söprűnk nekünk is volt – a híres Nimbusz 2500 – ám ezzel csak szaladgálni lehetett, viszont alaposan megnehezítette a játékot, hisz egy kézzel állandóan tartani kellett. Hogy hogyan készült? Egy egyenes botra, sok kis ágacskát kötöttünk, és a végén egy zokni darabbal rögzítettük a kettő találkozását. 

A játékszabályunk hihetetlenül egyszerű: Egy kézzel fogva, láb között tartva a seprűt rohangálni kell. A szabad kezükkel próbálták a másiktól elvenni a labdát, vagy felvenni a földről, hogy átdobják a karikán. Ez egy-egy pontot ér. Amikor bedobom a cikeszt, el kell kapni, siker esetén 10 pontot kap a játékos. Az győz, aki több pontot szerez.


Megjegyzések