Ismét megjelent egy könyvem!


Szivárványgömb, meseregény. 

A napokban a Media365 Könyvolvasó és Kiadó gondozásában megjelent a Szivárványgömb című meseregényem. Kedvcsinálónak felteszem az első fejezetet, ami inkább csak Bevezető.

1.rész: A három nemzetség

             Hallottál már a híres, csodatevő szivárványgömbről? Vannak, akik nem hisznek a létezésében. Ám én biztos forrásból tudom, hogy van. Hogy honnan? Egyenesen a híres, nagy, öreg és bölcs Szivárványfülűtől. Figyelj! Elmesélem.

Nagyon-nagyon régen volt három nemzetség. A Mihasznamanóké, a Szivárványnyusziké és a Mindignövősárkányoké. Ők voltak a híres csodatevő, gyógyító szivárvány, illetve kristálygömb őrzői.
Történt egyszer, hogy a Nemzetségek nagy ünnepén, összekaptak a sárkány, a mihaszna és a szivárványfülű gyerekek.  Hogy min, azt már senki sem tudja, de nagyon nagy bunyó lett belőle. Mire odaértek az öregek, hogy szétválasszák őket, már megvolt a baj. Az ünnepség alkalmából kitett emelvényt véletlenül meglökték és a rátett nagy színpompás kristálygömb leesett, három darabra tört és háromfelé gurult. Egyből mindenki a keresésükre indult, de háromból csak egyet találtak meg a Szivárványfülűek, amit ők mindjárt magukénak tulajdonítottak.
Innentől kezdve a három nemzetség nagyon csúnyán összeveszett, mindenki a másikat okolta és szidta. Sokáig, évszázadon keresztül keresték a hiányzó két darabot, de nem találták, így lassan kezdett feledésbe merülni. Már azt sem tudták, hogy az egykori szivárványgömb valóság-e vagy csak legenda. Egy biztos: a három nemzetség innentől kezdve nem beszélt és nem is találkozott egymással.


Megjegyzések