Játékos tanulás sajtosdobozzal


A kincs kódolva
         
Pontosabban, a kincs megtalálása kódolva. Ez azt jelenti, hogyha valaki tudja a doboz tetejére írt kérdésre a választ, kinyílik a doboz, és hozzájut a kincshez.  Hogy mindez, hogy lehet? Bemutatom.

A doboz,  3 db kockasajtos doboz, melynek a tetejére egy-egy világos színű lapot ragasztottam. Beosztottam 8 egyenlő részre, kis fekete vonallal megjelöltem a tetején és az oldalán. Az oldalán a nyolcadoknál körzővel megböktem (megjelöltem). A doboz tetejére a jelöléseknél számokat írtam. A jó számoknál teljesen átböktem az oldalát (tetejét és alját egyszerre, egy helyen) és egy fogpiszkálót átszúrtam rajta. A rossz számoknál, a jelölésnél a tetején átböktem, az alsó dobozból csak kis rést vágtam, és abba tettem a fogpiszkálót. Jó számnak számít, pl. a 4, 6, és a 7, mert a Római birodalom bukása 467-ben volt, vagy a 2, 4, 6. mert az 1. pun háború i.e. 264-ben volt (kezdődött). Ha nem tudja, az sem baj. Végezzen egy kis kutatómunkát! (tankönyv, internet, térkép stb.) Azt is meg kell tanulni.
Tekintve, hogy elsős is van a csapatban, neki a feladata az volt: 20 legyen! Itt a jó számok a 10+10, vagy a 23-3 stb. Ha a játékos a jó számoknál kihúzza a fogpiszkálót, a doboz kinyílik, és övé lehet a benne levő „kincs”, ami a mi esetünkben pez cukorka.


Megjegyzések