Játszunk, vagy tanulunk 9.


Kis szobrászok 


      Még mindig Egyiptomnál tarunk, ezúttal azonban a művészet oldaláról közelítjük a témát. Tudjuk, hogy az ókor, illetve Egyiptom legfontosabb építészeti emlékei a templomok, a sírépítmények  és a piramisok, valamint a mellette álló jelkép, a szfinx.


Ezért elsősorban ezt vettük célba. A mienk nem annyira nagy, nem kőből van, talán nem is annyira szép, de határozottan hasonlít az eredetire.
Só- gyurmát készítettünk a szokásos módon (2 bögre liszt, 2 bögre só, kevés olaj és kevés víz). Mindenki kapott egy adagot, és elkezdtünk formázni. Kiindulásként készítettünk egy lapított hengert, ez lett a teste, egy kisebb hengert, ez lett a nyaka, majd egy kockát, ez lett a feje, végül két vékonyabb hengerből készült a lába, aztán összeillesztettük. Fogvájóval megerősítettük.

A maradék anyagból szkarabeusz bogarat csináltunk, hisz annak is nagy jelentősége volt Egyiptomban (ezt száradás után majd ki is festjük).
Még ezek után is maradt só-gyurmánk, ebből aztán mindenki azt csinált, amit akart. Elszabadult a fantázia! Készült szfinx-egér és szfinx-macska, kígyó, de még repülőgép is.


Megjegyzések