Cirkusz-tábor 2.


Cirkusz-tábor 2018: Névválasztás, tervezés és macikészítés


Véget ért az egy hetes Cirkusz-tábor. Azt hiszem, az első és az utolsó nap mindig a legérdekesebb. Most beszámolók az első napról, aztán pár napig mindennap jelentkezek egy új résszel.
Először is hosszú gondolkodás és tanakodás után nevet választottunk a társulatunknak. Nem egyszerű, mert nem lehet túl hosszú, túl bonyolult, de nem árt, ha kicsit tréfás. Végül is a gyerekek a Pom-Pom név mellett döntöttek. Már régóta gyűjtöm a kartondobozokat, egy ilyet bontottunk szét, amire halványan felvázoltam a betűket. A betűk végleges kialakítása, a színek kiválasztás és a kifestés természetesen a gyerekek feladata volt. A tábla két végére, cirkuszra jellemző képet kellett kitalálniuk. Így lett az egyik oldalon egy bohóc, a másik oldalon egy kötéltáncos nő.


A forgatókönyv már készen várta a kis táborlakókat. Áttekintve az egészet, arra jutottunk. hogy az „állatos” napon túl sok feladatunk lesz, így a macikészítést még erre a napra benyomtuk. A Net tele van ötletekkel, és mintákkal. A felső sor onnan való. Ezek alapján készítettünk álarcokat. Az alatta levőt egy régi melegítőből varrtuk.



Nagy kihívás volt a medvét vezető lánc készítése. Papírból láncot készíteni könnyű, de hamar elszakad. Dekorgumiból készíteni túl drága. WC papír hengerből ha karikákat vágunk, az elég erős, de nehéz összedolgozni. Így virágkötő rafiából kézi, láncszem „horgolással” pillanatok alatt elkészült az erős, láncra nagyon hasonlító, lánc.



Megjegyzések