Cirkusz-tábor 6.


Állatok és idomárok


             A Pom-Pom Cirkusz gazdag állatállománnyal rendelkezik. Három oroszlánunk, három medvénk, kettő kígyónk, négy óriás papagájunk és rengeteg galambunk van. A szúnyogokat nem számoltuk.
Papagájok:  Kemény kartonpapírból kivágtam 5 db papagáj alakú formát, a gyerekek pedig kifestették. A szárnya és a farok tolla sok, színes, vékony papírcsík. Végül a nyakánál kilyukasztva, felfűztük egy nádra. Ha valaki szaladgált vele, akkor repült.


Kígyók: zoknik egyenes részét összevarrtuk, és kitömtük. A szemei gombok. A szájánál fogva felkötöttük egy damilra. A színpad másik oldalán, ha valaki el kezdte húzni a damilt, a kígyó, a furulyaszóra el kezdett kiemelkedni.

Oroszlán: mindegyiket nagyméretű papírtányérból csináltuk, csak az egyiknek kivágtuk a közepét, a maradékot pedig körbehurkoltuk fonallal. Hátulra a fél sapkát varrtam, így fel lehet húzni a fejre. Egy kis díszítéssel, fülek hozzáadásával, kész a vadállat.


Medve: írtam róla a harmadik részben.

Galambok: Szintén írtam már róla, a második részben.
Tarisznya: Minden táborlakó lehetett állat is idomár is. Így mindenkinek készítettünk egy kis tarisznyát, amiben, „állateledel” volt, amivel az idomár jutalmazta az ügyeskedő állatokat.




Megjegyzések