Cirkusz-tábor 5.


Balett, kötéltáncos, erőember

A kislányok többsége miatt, feltétlen kellett egy táncos, balettos nap. Ami persze nem azt jelenti, hogy az 1 szem fiú táborlakónak nem lesz feladata. Sőt! Erőember lett, aki hatalmas kocsikereket és súlyzót emel a magasba, vasrudat hajlít, és téglát tör puszta kézzel.

Igaz, a kocsikerék és a súlyzó papírmaséból volt, a vasrúd műanyagból, a tégla pedig hungarocellből. Hogy a dolog hihetőbb legyen, a rudat, a kereket és a súlyzót fekete fémfestékkel festettük be, a téglát pedig terrakotta falfestékkel.

Bizonyára mindenki ismeri Góliát és Dávid híres történetét, és tudja, hogy a pici Dávid, legyőzi a hatalmas Góliátot. A mi Dávidunk – aki egy harisnyákból és zoknikból készült rongybaba felöltöztetve – is legyőzte a nagyon erős Erőemberünket. 

Ám a birkózás végén, bejött a porondra a legkisebb leányzó, aki egy laza mozdulattal kivitte, megnevettetve ezzel a közönséget.
Míg az erőember keményen edzette, erősítette magát, addig a lányok a szép kecses mozdulatokon dolgoztak. Meg is lett az eredménye. Talajtorna, zenére balett, kötélen „szédítő magasságban” akrobatikus mozdulatok szerepeltek a balerinák repertoárján.
Ruhájuk egyszerű kis tüllszoknya és fehér trikó volt. 
Kezükben az egyensúlyozót fűzfavesszőből csináltuk. 


Megjegyzések

  1. Annyira fantasztikus dolgokat találtál ki! Tökéletes, izgalmas. Lesz mire az unokáknak emlékezni. Egy ilyen táborban felnőttként is szívesen vettem volna részt, annyira változatos, érdekes. Gratulálok! :) :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. Remélem igazad lesz. Majd egyszer eljössz, és megnézed.

      Törlés
    2. Tuti, hogy életük végéig fognak rá emlékezni! Mondanám, hogy majd egyszer elmegyek, de annyira messze laksz, hogy nem hiszem, hogy valaha is összejönne a dolog. Bár, semmi sem lehetetlen. Köszi. :) :D

      Törlés

Megjegyzés küldése