Cirkusz-tábor 1.


Nagyi tábor 3. Cirkusz tábor 2018


Nemsokára indul a Cirkusz-tábor (A képen látható kalapok ízelítő jelmeztárunkból, melyet a gyerekek készítenek, készítettek)
Minden évben egyszer, nyáron egy tematikus tábort szervezek az unokáknak. Az idén Cirkusz tábor lesz, minden szükséges kellékével, jelképével együtt. Igyekeztem a Netről és a könyvekből minden ideillő ismeretet begyűjteni és a régi, gyermekkori élményeimmel összerakva készítettem egy forgatókönyvet, illetve programtervet. A különböző eszközökből, játékokból készítettem egye-egyet és ezek mintájára fogunk közösen is készíteni a táborban. Ebből adok most ízelítőt, talán más nagyszülők is kedvet kapnak a tábor beindításához. Hozzáteszem, ez határozottan egy nagyszülős (tehát nagymama és nagypapa együtt) program, aktív társ nélkül nem megy.
Miket is fogunk még készíteni?
Először is, átgondoljuk, milyen szereplői vannak egy cirkusznak. Általában van bohóc, állatidomár, légtornász, zsonglőr, táncos, bűvész és persze állatok.  Ezeknek a szereplőknek eszközök és jelmezek kellenek, amit mi egy hét alatt el fogunk készíteni. Természetesen a hozzátartozó produkció sem fog elmaradni. szóval lesz, papírmunka, varrás, festés, sok egyéb barkácsolás, de még sütés is. A lényeg azonban a sok szerepjáték, illetve a szórakozás.
Első nap a cirkuszunk nevét fogjuk kitalálni és a rá jellemző cégért, vagy mondhatnám, címerét fogjuk megtervezni és megfesteni, melyről, meg persze a többi napról is majd  folyamatosan beszámolok.

Megjegyzések

  1. Nagyon jó lesz! Bár nekem még csak 1 pici unokám van, már gyűjtöm az ötleteket. :) Kíváncsian várom a folytatást!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. Meglesz a folytatás. Mekkora az unokád? Nekem még mikor csak egy volt (fiú) állandóan lövöldöztünk és harcoltunk. Hol kalózok, hol katonák voltunk.

      Törlés
    2. Igen, láttam azokat az ötleteidet is. Nagyon tetszettek. Még csak másfél hónapos, kisfiú, de fél év múlva érkezik kettő. A nemüket még nem tudjuk, de mindenféle variáció lehet. Nálunk fognak majd nyaralni, ha nagyobbak lesznek.

      Törlés
    3. Az szuper lesz! Szóval ikreitek lesznek? Ezt az élményt sajnos nem ismerem, de biztos óriási.

      Törlés
    4. Igen, ikrek! Biztos élvezetes lesz! :D :D

      Törlés

Megjegyzés küldése