Saját mesekönyvek szülinapra 2.

Elkészült a második mesekönyv!



Az idei szülinapra mindegyik unokámnak írtam egy mesét, megnéztem az interneten hogyan kell könyvet kötni, és elkészítettem a teljesen egyedi, személyre szóló mesekönyvet. Többszörösen is személyre szóló, mert Ő a mese főszereplője, róla szólnak a képek, és egy régi, kinőtt, kedvenc ruhadarabja a könyv borítója. Készítést csak türelmes nagyszülőknek ajánlom. Megmondom őszintén, készítést elképzelni, sokkal egyszerűbb volt, mint elkészíteni. Mindenesetre kettő már kész, és a többi is jó úton halad.



A mese írása volt a legegyszerűbb. A szokásos módon, kitaláltam egy történetet, olyat, ami az érdeklődésüknek megfelel. Hunyónak lovagos, Lillának kiscicás, Nórikának lovacskás. Aztán neki álltam képeket keresni. Ezeket néha kicsit átdolgoztam GIMP segítségével.


A/5-re terveztem a nagyságát, tehát minden lapot félbe kellett hajtani. Először közönséges lapon lemodelleztem, hogy hogy kerülnek egymás mellé az oldalak, hisz a lap mindkét oldalán kell valaminek lenni. Amikor már biztos voltam benn, hogy jó az elrendezés, kinyomtattuk, természetesen színesbe. Ez az egésznek a legköltségesebb része.
Két-két lapot, az összehajtásnál összevarrtam, majd ezeket is összevarrtam (ilyen videókat lehet látni a neten). Kemény kartonból kivágtam a borítólapokat, ezeket bevontam egy-egy régi, kedvenc ruha anyagával. Végül beragasztottam a borító belsejébe az összevarrt lapokat. (Azért nem írom le részletesen, mert nagyon jó videókat lehet erről találni, én is onnan néztem le.)




Megjegyzések