Cica-buli szülinapra



Egyik unokám 6 éves lett. Tavaly „Hercegnőképző-bulit”, az idén „Cica-bulit” kért szülinapjára.  Mit tehet ilyenkor egy nagymama? Megszervezi. Persze, a hagyományokhoz híven, alacsony költségvetéssel, sok barkácsolással. A Cica-buli, akkor a vendégek cicák, tehát cicás feladatok kellenek.


Cicasmink elkészítése: A vendég kislányoknak cica orrocskát és bajuszt rajzolunk.
Cicás zene, tánc: A neten kerestem megfelelő zenét, melyre cicás mozgással táncolunk.
Cicanevek választása: Minden cica kap egy masnit a nyakába, melyre az általa kitalált nevet ráírom.
Cica ügyességi verseny: Párnákból ügyességi pályát alakítunk ki, melyen a cicáknak végig kell menni.


Cicakép összerakása: Egy cicás képet szétvagdaltam, melyet nekik kell majd összerakni.
Egeres mondókás rajz*: Hogyan lehet cicát rajzolni? Egy mondóka segítségével, megtanuljuk.
Kukucskáló cicák befejezése: A képen látható, félig kész cicák elkészítése, mely szerepjátékra alkalmas.


Egerek megkeresése: Tojástartóból 20 egeret készítettünk. Ezeket a szobában vendégek érkezése előtt elrejtünk. A kiscicák feladata, hogy ezeket megkeressék.


Egerek "futóversenye": Egy vastag fonal egyik végére egy egeret kötünk, a másik végére egy darab nádpálcát. Erre kell feltekerni a madzagot, mely egyre közelebb hozza az egeret.
Nyávogó dalverseny: A cicák hangversenyt adnak.


Egy kosárkába „zsákbamacskákat” tettem. Minden jól elvégzett feladat után, a cicák kivehetnek egyet. Hogy mi ez a zsákbamacska? Régi zoknikból, pulcsik és nadrágok szárából zsákokat varrtam, és ezekbe apró dolgokat (pl. Kinder tojás játékait) rejtettem.
A nap csúcspontja, a TORTA felvágása és evése. Ehhez egér szalvétát osztok ki. Hogy hogy kell egeret hajtogatni, az fent van a neten, én is onnan koppintottam le.

Versike*: Ugri-bugri, tarka macska, itt a füle, ott a bajusza, doromboló hasikája, rajta a négy lábacskája, s végül itt a farkincája.

Megjegyzések