Beindult a nyuszi-gyár!


Húsvétkor mi mást is barkácsolnánk, mint nyuszikat. Nyuszit lehet rajzolni, festeni, hajtogatni, flakonokból, dobozokból, tojástartóból, stb. készíteni.  Ezúttal műanyagpoharakból és kartonpapírból barkácsoltunk.




A műanyagpohárból készült nyuszit, már egy kétéves is meg tudja csinálni. Egy kis és egy nagyobb műanyagpoharat talpánál összeragasztjuk. A kisebbre füleket ragasztunk, és arcot rajzolunk, a nagyobbra mancsokat ragasztunk, és kész.


A nyuszi család készítése sem túl nehéz, de munkásabb. Nagy karton doboztetejét és alját használtuk. Újságpapírból mintát (alaklemezt) vágtam ki, melyet a gyerekek körberajzoltak. Kis segítséggel kivágták. Ceruzával megrajzoltam a szemeket, szájat, orrot és a ruhát, majd a gyerekek filctollal átrajzolták, végül tetszés szerint kifestették. Nyuszi mama még kötényt is kapott. Ez egy összehajtogatott írólapból készült, úgy, mint a csipke papírterítők. Minden nyuszi hátuljára egy nádat ragasztottunk úgy, hogy a vége kb. 20 cm-rel kilógjon. Így ki lehet a kertbe, valahova tűzni.


Nyuszi-vadászat, játék. Végül, amikor egyedül maradtam, a maradék papírokból kisebb, nagyobb nyulakat rajzoltam. Ezeket a lakás különböző részein elrejtettem, húsvét délelőtt a gyerekeknek megkeresni.


Megjegyzések