Egy flakon élete

Egy flakont, egy pet-palackot sok mindenre lehet használni, az eredeti rendeltetésén túl. A Net tele van vele, és jómagam is sok mindent barkácsoltam már belőlük. Most egy kiscsokorra valót mutatok be, olyan szempontból, hogy egy kis tervezéssel, 1 db palack szinte minden morzsája hasznosítható. Változatlan formában: 1. ital tárolása, 2. az alja virág-nyomda, szétdarabolva: 3. az alja kiskosár, 4. karkötő, 5. fejdísz, 6. zacskós tároló, a maradékból ékszer. 

Az átlátszó flakont nagyon nehéz fotózni, főleg úgy hogy jól látható legyen, ezért a leírást próbálom majd „láthatóbbá” tenni.

A jó tervezés és gazdálkodás miatt, először fekete alkoholos filctollal megrajzolom, hogy hol fogom szétdarabolni. Az első kör megrajzolása a kosárka szélét, a második a karkötő szélét jelenti. Ez után rajzolom meg a fejdísz vonalai, és végül a legfelső kör a zacskózárónak az alja lesz.

  1. Kosárka: fehérre befestettük, majd a már többször említett módon, dekupázs technikával, mintát varázsoltunk rá. A tetejére körben zsinórt ragasztottunk, és ugyanebből fület készítettünk. Nem csak festéssel vagy dekupázzsal színezhető. Szép felületet lehet úgy is képezni, ha maradék fonalakkal vagy rafiával körbetekerjük. A mienk egyfülű, de lehet kétfülű is a kosárkánk.
  2. Karkötő: A kivágott műanyag karikát keresztben elvágtuk, hogy rövidebbre vehessük. Díszítése lehet festés, vagy zsinórral, fonallal körbetekerés. Mi beragasztóztuk és ezüstszínű karácsonyi zsinórt tettünk a külső felületre.
  3. Fejdísz kislánykáknak: Az alja a flakon kerek része. Felül a dísz, ízlés szerint megrajzolható és kivágható. Festéssel, gyöngykirakással díszíthető. Mi dekupázs ragasztóval kentük be, és erre csillámpórt szórtunk.
  4. Zacskózáró: Ezzel nincs sok fakszni. Csak egy zacskó kell hozzá, és a levágott kupakos rész máris használható.
  5. Ékszerek: ez egy másik történet lesz.
  6. A nyomdát pedig már bemutattam.                                                                                                                                                   

Cimkék: