Három a magyar igazság

„Három a magyar igazság, meg egy a ráadás” szokták mondani. Most én is mondom (bár remélem a ráadás az több lesz), mert megszületett a harmadik kisunokám. A képen, látható módon, már kommunikál édesanyjával az egyhetes kis Nórika.

 

Nórika első levele:

Na, most végre jó helyen vagyok. Anya tisztába tett, megetetett, aztán sétáltattam magam egy 15-20 percet, egyrészt mert imádom, ha ringatnak, másrészt hadd örüljön a Nagyi, hogy a karjában aludtam el. Óvatosan betettek az ágyikómba, most még kicsit rendezgetem a gondolataimat, aztán alszok egy nagyot.

Szóval most itt az ágyacskámban jó helyen vagyok. Azt hiszem, sőt biztos vagyok benne, jó helyre jöttem. Két-három hónappal ezelőtt, egy nagyon kellemes, igaz sötét, de meleg, puha, ringató helyen voltam. Ott nagyon jól éreztem magam. Evésre, ivásra, öltözködésre, semmire se volt gondom. Csak az volt a baj, hogy egy idő után szűkösnek éreztem azt a jó kis kuckót. A végén már nyújtózkodni, sőt forgolódni sem tudtam. Szinte elgémberedett minden tagom. Ezért aztán gondoltam egyet, láttam egy kis rést, mondtam magamnak innen én most kibújok. Erőlködtem, erőlködtem, jól elfáradtam, de nem sikerült.

Már teljesen lemondtam róla, amikor egyszer csak nagy világosság lett, majd megvakultam. Eltűnt körülöttem az a jó meleg puhaság, helyette nagy hangok, keménykezek, és a zord hideg. Ordítottam, hogy inkább tegyenek vissza … de azt hiszitek foglalkoztak vele?!? Nem.

Tettek-vettek, fölöltöztettek aztán egy bácsi vett a karjába. Meleg, csöndes hangon mondta: Én vagyok az apukád. Ez nagyon jó volt. Pár keserves óra után, ez volt az első jó dolog, ami történt velem. Aztán azóta sok meleg, puha ölelésben voltam. Azt nagyon szeretem, mint ahogy kedves szavakat és a dúdolást is.

Anya! Amikor finoman simogatod a buksimat, azt imádom, hát még amikor hozzád bújhatok! Legszívesebben ott tölteném a napot.

Ne gondoljátok, hogy egy kisbaba nem lát és nem hall. Én mindig pontosan tudom, hogy ti mit akartok, de kénytelen vagyok néha ordítani, mert másképp nem tudom az értésetekre adni, hogy mit szeretnék, pl, ha éhes vagyok, vagy fáj a pocim.

Szóval nem azért sírok, hogy bosszantsalak benneteket vagy hogy szomorúak legyetek, hanem mert nem tudok beszélni. Viszont figyeljétek mindig a tekintetemet, az mindent elárul.

Most nagyon jó helyen vagyok, csak elfáradtam, beverem a szundít. Addig pihenjetek Ti is! Hátha egy óra múlva már éhes leszek, és kénytelen leszek szólni, esetleg ordítani.

Cimkék: 

Hozzászólások

Kedves Nagyi! Ugyan jócskán

Kedves Nagyi!
Ugyan jócskán megkésve, de annál nagyobb örömmel gratulálok -a ma már majdnem féléves- legkisebb unokádért! (Most láttam csak.)
Másrészt,fogadd meleg gratulációmat és hálás köszönetemet ezért az oldalért, 1 1/2 éve keveredtem rá először, azóta kb. 2-3 havonta vissza-vissza kukucskálok, rengeteg ötletet láttam már nálad, sokat tanultam tőled.
4 gyermekes édesanya vagyok (egyedül nevelem a 4 gyermeket, apuka eltűnt nem láttuk másfél éve, gyerektartást pedig végképp nem, így elég szűkös a keret, de az ajándékok megvannak, csak nem boltba vesszük, hanem mi készítjük, pl. a tőled vett ötletekkel. A legkisebb gyermekem most lesz 7 éves, első osztályos (irigylik az osztálytársai, mert nem tömeg játékai vannak),mellesleg: 3. gyermekem oxigénhiánnyal született, így gyógypedagógus lettem,pályát váltottam, a fejlesztéseken nagyon sok olyan saját készítésű eszközt használok,amit nálad láttam.
És még egy gondolat: A szülők nagyon hálásak azért, hogy nem a fogyasztói társadalom irányába terelem gyermekeiket, hanem fillérekből készítünk játékokat (amit ők otthon is folytatnak).
Kedves Nagyi, nagyon köszönöm neked!!!!! Akkor találtam rá az oldaladra, amikor összeomlott a saját életem,a nálad olvasottak nyitották meg a szemem, hogy másképpen is lehet nézni a világot és élni az életet!
Ne hagyd abba ezt a küldetésedet és végképp ne keseredj el, ha nem mindenkinek tetszik!
Aki értékeli, az nagyon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jó egészséget kívánok neked és családodnak!
Üdvözöllek meleg szeretettel: Baukó Györgyi (gyógypedagógus)

Köszönet

Kedves Györgyi!
Nagyon köszönöm a kedves szavaidat, igazán jól esett.
A Te életed példaértékű, tiszteletet érdemel. Nem sokan lennének arra képesek, amit Te csinálsz.
Kívánom, hogy legyen hozzá még sokáig erőd, egészséged és kitartásod. Ha ötleteimmel akár csak egy icinke-picinkét is hozzájárultam sikereidhez, akkor büszke vagyok. Köszönöm Neked.
Üdvözöllek
Nagyi