Jön a Télapó

Közeledik a nagy ünnep, jön a Télapó, illetve a Télanyó. Tekintve, hogy egy kisfiú és egy kislány unokám van, kettő bábut készítettem, egy Mikulást és egy Mikulás-nét. Valójában ez két álcázott doboz, ami az ajándékokat rejti. 

Az eddigitől eltérően, nem írom le részletesen, hogy miből, mit, hogy kell csinálni, mert minden attól függ, hogy milyen alapanyagokat sikerül beszerezni. Pl. én a Mikulás-nét egy 2 l-es üdítős dobozból csináltam, a Mikulást pedig egy ennél nagyobb dobozból. Nekem volt otthon maradék piros filcem, azzal vontam be a dobozokat, illetve az lett a Mikulás ruhája, sőt kalapot is abból csináltam. De ruhának jó a piros krepp papír is, kalapnak pedig a piros kartonpapír. A fehér díszítést kabátbélésből csináltam, de vattából is lehet. 

A dolog lényege, hogy kell két doboz testnek, 2 golyó fejnek, és valami piros, amivel bevonjuk, illetve díszítjük. Nyaknak (ami a golyót a dobozzal összeköti) használhatunk tojástartó csúcsos részét. Nagyon fontos, hogy a bábu háta – mint egy szekrényajtó – fel legyen vágva, hisz így lehet az ajándékokat ki-be rakosgatni.  

Ha valakit mégis valamelyik részlet jobban érdekel, vagy a készítésnél elakad, írjon bátran és ha tudok, segítek.

Cimkék: 

Hozzászólások

Szuper!

Köszönöm az ötletet! Nagyon tetszik, már megyek is beszerezni az alapanyagokat!