Ha nagyi, akkor házi lekvár

A legtöbb fiatalasszonynak, többgyerekes anyukának nincs ideje lekvárt, befőttet készíteni. Háztartás, munkahely, gyereknevelés, tanulás, ide-oda kísérgetés épp elég a nap 24 órájában. Félnapokat eltölteni gyümölcsök tisztogatásával, forró kulimász kevergetésével többnyire már nem fér bele. Nálunk mindig is az volt a szokás, hogy ez a nagymamák dolga volt. Most, hogy én lettem nagymama, átvettem a stafétát.

 

A mai lehetőségekkel persze nekünk már egy kicsit könnyebb. Nem kell kint az üstben a szilvalekvárt egy napig kevergetni, nem kell dunsztolni (a fiatalok talán már nem is tudják mi az), nem használunk szalicilt, nem vesződünk celofánpapírral stb. Hogy mennyi új, praktikával lehet élni, arról nem írok, egyrészt mert nem akarok egyik cégnek sem reklámot csinálni, másrészt mert tele van vele az Internet. Sok jó ötletet én is onnan vettem. Pl. hogy hogyan lehet otthon egyszerűen almabórt csinálni.

Egyetlen-egy újításomat azonban elárulok, mert az nálunk nagyon bejött: a csokis meggylekvár. Semmi különös nincs benne, csak annyi, hogy étcsokoládét beleolvasztok a forró lekvárba. Próbáljátok ki, nagyon finom!

                                                                            

Cimkék: