Flakon-Mikulás

A bejegyzésemnek adhattam volna a „Mikulás család”, vagy a „Családnak Mikulás” címet is. Mindhárom takarja a valóságot. Hisz valóban üres üdítős flakonokból készítettem, három méretben (mint egy anya, apa és gyermek), az én kisunokámnak és szüleinek, vagyis családnak. Többször említettem már, hogy nekünk az édességgel csínján kell bánni, ezért nem veszek csoki mikulást. Nálam a mikulásforma csak csomagolás. A képen látható flakonba, pont belefér, személy szerint a „Mikulás ajándéka”.

A legnagyobbikba (ami apáé) bor és 3 szem szaloncukor, a közepesbe (anyáé) kozmetikum és 2 szem szaloncukor, a legkisebbikbe kisautó, lufi, túró-Rudi és 1 szem szaloncukor. (A szaloncukrot úgyis elkunyerálja mindenkitől)

Hozzávalók:

  • 3 üres PET palack
  • dekor-festék
  • átlátszó ragasztószalag
  • olló
  • Mikulás ajándékai

Készítése: 3 különböző nagyságú üres flakont kerítettem. A felső részét ollóval levágtam, majd a képen látható módon dekor-festékkel befestettem. Értelem szerűen a szakáll, a bajusz és prémes részek fehér, a kabát és a sapka piros é s csizma valamint a szemek fekete. Kétszer kell átfesteni, hogy szép felületet adjon. A vágott széleket celluxszal körberagasztottam, az nem látszik, viszont az éleket tompítja..

Végül már csak tele kell pakolni, a megfelelő helyre elhelyezni, aztán ötödikén este, jöhet a varázslat.

A Télapóhoz Kampuszok is tartoznak, de ez már egy következő történet.

Cimkék: