Kupak-foci

Gondolom a címet meg kell magyarázni. Régóta gyűjtöm az üdítősüvegek kupakjait, többször készítettünk már belőle játékot (Kisbékák a mocsárban, Játék a kupakokkal, avagy memória és figyelemfejlesztés). Most pedig „focizni” fogunk a kupakokkal.

Három fokozatot gondoltam ki: az első, a legegyszerűbb változat felkészít a másodikra, az pedig a harmadik játékra. Parkettás (az jól csúszik) szobában kijelölünk egy területet, egy-egy kaput állítunk fel egymással szemben. Nálunk a kapu egy-egy pár papucs volt. A papucsok közé, azaz a kapuba, beállítottunk egy kapust, ami nálunk egy-egy kék kupak volt. Elhelyeztünk 10 db rózsaszín kupakot, ők voltak a játékosok. Egy piros kupak volt a labda. A játék lényege, hogy a piros kupakhoz, a „labdához” nem lehet hozzányúlni, viszont bármely rózsaszín kupakkal, „játékossal” meg kell pöccinteni, úgy hogy lehetőleg a kapuba menjen. Az győz, aki több gólt „rúg”.

A második fokozat már jobban hasonlít a focira, vagy inkább a gombfocira. Focipályának jó volna egy nagyon nagy doboztető, mert akkor nem megy ki a „labda”, de ha csomagoló papírt vagy egy ív kartont használunk, akkor nagyobb felületet tudunk létrehozni, ami ennél a játéknál előny. A nagy papírra felezővonalat, annak közepére a labda helyét megrajzoljuk. A két végébe egy-egy kaput helyezünk, ami dobozból könnyen elkészíthető. A játékhoz 5 rózsaszín és 5 kék kupak (játékosok), egy piros kupak (labda), valamint 2 zöld kupak (kapusok) kell (természetesen mindenki olyan színt használ, amilyet akar). A játék lényege, hogy az ellenfél kapujába, „játékosunkkal” bepöcköljük a labdát. A játék semmibe se kerül, egy óra alatt elkészíthető, és a kisfiúk élvezik.

Kupak-foci pálya

A harmadik fokozat az igazi gombfoci elkészítése, de ez már a Papika feladata lesz.

Cimkék: 

Hozzászólások

Kupakfoci

Kipróbáltam.Tényleg működik.
Peti papa

Kupakfoci

Ne csak próbálgassátok! Játsszatok sokat! Jó szórakozást!
Nagyi