Karácsonyi ajándékcsomagolás

Ismét hóember, de ezúttal a karácsonyfa alá, hisz ez nem más, mint 3 ajándék fehér csomagolópapírban, egy kis kiegészítéssel.

Mindenki szereti az egyedi, ötletes, mégis egyszerű ajándékcsomagolási ötleteket, és ez különösen karácsonykor igaz. Bizonyára Téged is gondolkodóba ejt, hogyan is csomagold be a karácsonyi ajándékokat. Az ajándékcsomagolás valójában igazi művészet.

Meg kell tervezni, hogy milyen csomagoló anyagokat használjunk, milyen stílusban csomagoljunk, hogy az ajándék külseje egyedi és elbűvölő legyen. A színes papírok, szatén szalagok, masnik, zsinórok és fényes anyagok mind másképpen használhatók az ajándék becsomagolására. Számos olyan kiegészítőt találunk, amelyeket a csomagoló papírra tehetünk díszítésként, például anyagból vagy szalagból készült virágokat és gyöngyöket.  Nagyon sok ötletet meríthetünk belőlük az ajándékcsomagoláshoz.

Csomagolóanyag: Sokféle anyagba csomagolhatjuk az ajándékokat. A legkeresettebb csomagolóanyag a színes papír, amit ajándékcsomagoló papírnak is neveznek. Ezt konkrétan ajándékcsomagoláshoz gyártják, és mindenféle színben és mintával kapható. Kaphatók furcsa színűek is, például metálezüst, arany, bézs, bíborvörös és hasonlók. Vannak bársonypapírok vagy gyűrött papírok, amelyek bársonyra vagy gyűrött anyagra emlékeztetnek. 

Tehetjük az ajándékot celofánzacskóba is. Egyszerűen belehelyezzük az ajándékot a zacskóba, majd szalaggal vagy zsinórral megkötjük. Az otthon fellelhető anyagdarabok is jól felhasználhatók csomagolóanyagként. Ha szárított virágot vagy gyöngyöket erősít az oldalára, még jobban kihangsúlyozza, hogy ajándékról van szó.

Hozzávalók: Az alábbi dolgok közül bármelyiket választhatjuk, hiszen ugyanahhoz az ajándékhoz nem lesz mindegyikre szüksége.

 • Olló, cellux (sima és kétoldalas), mérőszalag vagy vonalzó, cikk-cakk olló, toll, huzalvágó.
 • A csomagoláshoz szükség lesz díszpapírra, celofánzacskókra, díszítő anyagra vagy ajándékzacskókra.
 • A díszítéshez szüksége lesz csomagolószalagra, díszekre, konfettire, misuhiki drótra vagy csillámporra.
 • Az üzenethez szerezz be matricákat, üdvözlőlapokat, színes papírokat vagy ajándékkísérőket.

Csomagolási ötletek:

 1. Tedd egyszerű csomagolópapírba az ajándékot, majd olyan figyelemfelkeltő szöveget írj az ajándékkísérőre, ami arra lelkesíti az illetőt, hogy bontsa ki az ajándékot. Ez a legegyszerűbb ötlet az összes közül.
 2. Tedd az ajándékot celofánzacskóba, majd színes szalaggal kösd meg a szájánál. A még vonzóbb külalak érdekében konfettivel, spirálos szalaggal vagy csillámporral is díszítheted.
 3. Fogj egy olyan anyagot, aminek nagyon fényes az egyik oldala. Még jobban fog kinézni, ha megszórod csillámporral. Most a sima felével felfelé helyezd vízszintes felületre. Tedd az ajándékot az anyag közepére. A két átlósan szembenálló sarkát érintsd egymáshoz, majd csomózd össze. Rögzítsd virágot vagy masnit a csomóra. Vagy spirálos szalagból is készíthetsz rá csokrot. Nagyon szépen mutat, és egyedi külsőt kölcsönöz az ajándéknak.
 4. Nagyon szép látványt nyújt a becsomagolt ajándékon a misuhiki drót. Tedd az ajándékot bársonyhatású vagy selyempapírba. Ezután kösd csomóra a misuhiki drótot, majd a tökéletes hatás érdekében rögzítsd az ajándék sarkába.  
 5. Az ajándék becsomagolásához különféle karácsonyi vagy üdvözlőlapokat is használhatsz. Szép képeket válassz. Ragaszd őket egymás mellé, hogy egy még nagyobb üdvözlőlapot kapj, majd ezt használd fel az ajándék becsomagolására. Nagyon jól mutat, és igazán ötletes csomagolás.
 6. Fogj egy vastag színes papírt, és csomagold bele az ajándékot, ahogy máskor is szoktad. Most ragassz gyöngyöket a széleire. Ragaszthatod egyenes vagy cikk-cakk vonalban. Az egyik sarkába pedig spirálos szalaggal rögzíts egy ajándékkísérőt.
 7. Szaloncukor formájúra is alakíthatod az ajándékot. Ehhez helyezd az ajándékot a papír egyik végébe, majd tekerd be a papírral. Mindkét végét kösd meg szalaggal. Pont úgy fog kinézni, mint egy óriási szaloncukor.

A http://www.topshop.hu/article/ajandekcsomagolas-muveszete#sthash.yyCGpX5j.dpuf link cikkét használtam fel a fenti szövegben.

Cimkék: