Játékból játék

Mindig szerettem az egyszerű, könnyen megoldható játékok készítést, főleg az olyanokat, ami a gyermek kezébe adva gondolkodtat, vagy szerepjátékokra alkalmas. Most is egy ilyet mutatok be. Unokáim bébi korából maradt két teljesen egyforma állatfigurás plüss „nyálkendőnk”, amire nyilván már nincs szükségünk. Ezért minimális átalakítással kesztyűbábokat, ikreket csináltam belőlük.

Arra gondoltam, hogy a két aranyos, mosolygós kis sárkány, mivel teljesen egyformák, ikertestvérek lesznek, így testvéres szituációs játékokat lehet vele játszani. Elképzelésem be is jött. Három éves kisunokám egyből felkapta az egyiket, így én voltam a másik. Bár sárkányokról van szó, ő elnevezte a bábukat Bicinek és Bocinak. Később csatlakozott a 7 éves kisfiú is, így már egészen izgalmas játék alakult ki.

Sok mindenre jók az ilyen játékok. Többek között a testvéri viszony erényei, hibái is előjöhetnek, amiből a felnőttek sokat tanulhatnak.

És hogy hogyan készült? Nem sok munkám volt vele. Alul felbontottam a varrást, belül a fején pedig lyukat vágtam. Így kezünkre tudtuk húzni és ujjunkat a lyukba helyezve mozgatni is lehetett.

Cimkék: