Húsvéti ünnepi asztal

Már sokszor említettem, és most sem tudok mást mondani, mint hogy mennyire fontosnak tartom az ünnephez illő, hangulatos terítést. A hangulat és egy kicsit a játékosság annál is inkább számít, mert gyermekek is ülnek az asztalhoz. Ezúttal szalvéta nyuszik fogják az asztalhoz ülőket köszönteni, az evést pedig „Nyuszi zsákbamacskával” zárja.

A nyuszi-szalvéta készítését és a zsákbamacska használatát fogom bemutatni.

Zsákbamacska, ez az egyszerűbb. Egy papírzsebkendős dobozt dekopázs technika segítségével nyuszikkal díszítettem. Az oldalára egy „Nyuszi-zsákbamacska” felirat került. A tetején a lyuk, melyen ki-be lehet nyúlni, adott. A játék lényege, hogy a doboz körbejár, és mindenki kivesz valamit. Kis zacskókba rejtettem apróságokat (értéke és mérete szerint is), némelyik mellé cetli is került. A feliratok csak a mosolyszerzés miatt vannak. Ilyenek pl: Adj egy puszit a melletted ülőnek! Szedj egy szál virágot valakinek! Mondj egy viccet! Nem nyert! Fő díj, Fő-fő díj, Fő-fő-fő díj … stb. A Fő-fő-fő díj mellett nincs semmi tárgy, mondván, hogy az erkölcsi elismerésnél nincs jobb a virágon. Remélem nem valamelyik gyerek húzza ki, mert lehet hogy náluk nem jön be ez a poén.

Szalvéta nyuszi: Az igazi nyuszik többnyire szürkék vagy fehérek, néha barnák. Én most mégis inkább tarkára csináltam, tehát van köztük narancssárga és piros meg zöld is, mert a szürke, barna túl komor lenne. Így viszont – főleg hogy virág is kerül az asztalra – a tavaszi, színes jókedvet fogja sugallni a teríték.

Hozzávalók: színes szalvéták, vékony kartonlap, fekete filctoll, olló.

Készítése nem bonyolult, de leírni nem könnyű, ezért inkább képeket és egy videót ajánlok. Az én nyusziim a videótól annyiban térnek el, hogy nem használtam csipeszt.

https://www.youtube.com/watch?v=Muq5FlGjPrg&feature=share

Cimkék: