Hóember hó nélkül

Bár tél van, hó az nincs. Csak a gondolataimmal játszok, amikor a régi, szép havas telekre gondolok vissza. Gyermekkoromban, valamikor Katalin nap tájékán leesett az első hó, és nagyjából Mátyás napig tartott. A hóembert persze, hó nélkül is ismeri mindenki, még a legkisebbek is. Szinte a téli ünnepek jelképévé vált. Ezért most egy csokorra valót nyújtok belőle, a meleg szobából. 

Sokféle hóembert csináltunk már. Elsősorban természetesen hóból, de készült flakonból, zokniból, tojástartóból, papírmaséból, hungarocell golyóból,  papírmaséból.

Szóval a most bemutatásra kerülő képekben nincs semmi új, csak összeszedtem a már meglévő hóembereimből egy-kettőt. Ami új, az a téli, esetleg karácsonyi hóemberes teríték. Az ötlet szintén nem az enyém, a Neten láttam, de mert nagyon megtetszett, kipróbáltam és lefényképeztem.

A dolog lényege, hogy lehetőleg kék terítőn, fehér tányérokkal, úgy terítünk meg, hogy étkezőnként,  egy hóembert alakítunk ki. A feje is, a hasa is tányér, a két keze a kanál és a villa, a nyakkendője a szalvéta, a többi részek (kés, gombok, kalap, szemek, orr) alternatív megoldásokat igényelnek. Én pl. gombnak, szemnek szájnak fekete olajbogyót használtam, orrnak sárgarépa végét, a kalapot pedig szintén szalvétából készítettem. 

Cimkék: